Μεϊμαράκης: Αναλαμβάνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν και βάζουμε πλάτη

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι την εξουσιοδότηση που δίνει η ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών τη δίνει και στον πρωθυπουργό, «γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε χωρίς αυτήν την εξουσιοδότηση».

«Είπατε ότι κανένας πρωθυπουργός δεν είχε δώσει τη μάχη που δώσατε εσείς. Πράγματι κανείς δεν έφτασε τη χώρα τρεις ημέρες πριν την χρεοκοπία» δήλωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν εντολή ρήξης με την Ευρώπη και το ευρώ. «Είναι καλά τα δημοψηφίσματα, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν πρέπει να γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους», είπε.

«Ναι μεν στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στην οικονομία όμως; Υπάρχουν» συμπλήρωσε για να προσθέτει ότι «όχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε στο δημοψήφισμα, έπρεπε να πάρετε την ευθύνη να υπογράψετε και όχι να οδηγήσετε τη χώρα σε δημοψήφισμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν και προσήλθε στη συζήτηση με διάθεση συναινετική, εξέφρασε την υποψία ότι η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για να εκφραστεί η γνώμη της Βουλής επί της πρότασης και πηγαίνοντας στη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός, αν ζητηθούν περισσότερα, «μπορείτε να πείτε ότι αυτήν την εντολή έχω, δεν μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω».

«Ελπίζω να διαψευστώ. Εμείς θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη», τόνισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ είπατε έχετε πιθανότητα συμφωνίας. Εγώ θέλω να μην επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι μας εγκλωβίζετε. Εμείς ξέρουμε πόσο εκβιάζουν οι δανειστές. Εμείς πονέσαμε πολλές φορές όταν χρειάστηκε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ», είπε.

«Καταλαβαίνουμε τους συνάδελφους, γιατί κάνετε το καθήκον σας. Όλα αυτά που κάνετε κατ’ ανάγκη τα κάνετε. Αλλά και εσείς τώρα μέσα σας καταλαβαίνετε τι περνούσαμε και εμείς» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Και τώρα παίρνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν. Δεν κάτσαμε απ’ έξω. Και την ώρα της συμφωνίας θα προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη και να αναλάβουμε τα βάρη που δεν μας αναλογούν. 

Δυστυχώς ο χρόνος λήγει την Κυριακή, δήλωσε ο κ. Μείμαράκης. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι η χώρα μετά την Κυριακή. Εσείς εξαντλήσατε τον χρόνο, νομίζοντας ότι κερδίζατε χρόνο. Πιστεύατε ότι θα ερχόταν η Ευρώπη να μας παρακαλάει.

«Με την ιστορία η ΝΔ έχει την συνείδησή της ήσυχη. Φροντίστε και εσείς να έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη, κρατώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη» κατέληξε.

 

 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr