Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσε

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης, καλώντας τον «να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει».

«Δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τελικά τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθεί να δώσει λύση στα καυτά προβλήματα του τόπου. Αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» αναφέρει σε συνέντευξή του στη Realnews.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την αντίθεσή του με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως «οι εκλογές δεν λύση», καθώς «μπορεί να αποτελούν διέξοδο σε πολιτικά ζητήματα, αλλά μπορεί να γίνουν αιτία για απώλεια χρόνου». 

«Την ώρα αυτή οι εκλογές δεν είναι λύση γιατί δεν τις αντέχει ο τόπος. Να σκεφτούμε εθνικά και κοινωνικά. Όχι κομματικά» δηλώνει, σημειώνοντας πως «μια εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι καταστροφική σε αυτή την πορεία που έχουμε χαράξει».

Ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει πως η ΝΔ δεν προτίθεται μέχρι στιγμής να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης και τάσσεται κατά της συγκρότησης ευρωπαϊκού μετώπου από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά με κλιμάκωση του μπόνους των 50 εδρών, αναλόγως με το ύψος των ποσοστών του πρώτου κόμματος.

Στη ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά των «δελφίνων». «Το κόμμα θα κάνει εγγραφές νέων μελών, χωρίς προνόμια, χωρίς συναλλαγές, χωρίς βαρονίας» λέει, υπογραμμίζοντας πως «ο κόσμος της παράταξης δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια ‘νάζια’ εφόσον υπάρχουν».

Επίσης, αποκαλύπτει πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, οι λίστες στις εκλόγιμες θέσεις θα παραμείνουν οι ίδιες, όπως θα παραμείνει και ο πρώτος επιλαχών.

Τέλος, για το θέμα του plan B και τον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει πως «θα προσπαθήσουμε να φωτιστεί η πλευρά μιας σκοτεινής υπόθεσης που αγγίζει τα όρια σκανδάλου».

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr