Μελέτη για την εκτέλεση του έργου «υπογείωση δικτύου και ηλεκτροφωτισμού οδών 3ης δημοτικής κοινότητας»

Τη μελέτη για την εκτέλεση του έργου «Υπογείωση Δικτύου και Ηλεκτροφωτισμός οδών 3ης Δημοτικής Κοινότητας», συνολικής δαπάνης 740.000 €, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

 

Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, με την απομάκρυνση πλήθους καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τσιμεντοϊστών μεγάλου ύψους σε συνεργασία με την ΔΕΗ, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.

 

Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και στο πάρκο Πολυδώρου. Θα κατασκευασθεί νέο υπόγειο δίκτυο δημοτικού φωτισμού και θα εγκατασταθούν νέοι μεταλλικοί ιστοί χαμηλότερου ύψους και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

 

Συγκεκριμένα, η επέμβαση στον ηλεκτροφωτισμό θα γίνει στις οδούς:

 

  • Ακροπόλεως, από Αγίας Σοφίας ως Κλαυθμώνος
  • Θεοτοκοπούλου, από τη Βλαχάβα ως την Ακροπόλεως
  • Κλαυθμώνος, από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων ως την οδό Αγράφων
  • Επταπυργίου, από την Ακροπόλεως ως την Παλαμίδου
  • Πολυδώρου, από την Κλαυθμώνος ως την Πελοπίδα

 

Στις παραπάνω οδούς, επειδή τα πεζοδρόμια στην 3η Δημοτική Κοινότητα είναι στενά, δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης ορισμένων φωτιστικών με επιτοίχιο βραχίονα στην παρακείμενη οικοδομή, ώστε να μη δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των πεζών.

 

Αντίστοιχες παρεμβάσεις, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν στην οδό Πολυδώρου, στη Λεωφόρο ΟΧΙ και στο χώρο μπροστά από τη Μονή Βλατάδων, όπου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αντικατασταθούν οι ξύλινοι ιστοί της ΔΕΗ, που φέρουν υπέργειους και αντιαισθητικούς μετασχηματιστές. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr