Μενδώνη: Τον Νοέμβριο η καταβολή του επιδόματος στους ανθρώπους του πολιτισμού

Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του επιδόματος στους ανθρώπους του πολιτισμού, σημείωσε σήμερα η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μενδώνη: Στόχος η πρώτη καταβολή να αρχίσει το Νοέμβριο
«Οι καταγεγραμμένοι στο μητρώο θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και μάλιστα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να παραταθεί για δύο μήνες και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη ανάγκη», επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής. «Στόχος», είπε η υπουργός «είναι η πρώτη καταβολή να αρχίσει το Νοέμβριο», αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών.

Για τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυρία Μενδώνη, ξεκαθάρισε ότι θα διοχετευτούν στους ανθρώπους του σύγχρονου πολιτισμού. «Θέλουμε να στηρίξουμε το σύγχρονο πολιτισμό, θέλουμε να στηρίξουμε τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να επωφεληθεί πολύ καλύτερα από το επόμενο ΕΣΠΑ. Οι φορείς της Αρχαιολογικής υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ένα μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα αφορά την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά οι περισσότερες προτάσεις μας, εφόσον εγκριθούν, θα αφορούν στη σύγχρονη δημιουργία, τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς», είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Μενδώνη για εργασίες στην Ακρόπολη
Ένα εμβληματικό έργο για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως είναι η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη, θα είναι γεγονός σε λίγες εβδομάδες. Ο ανελκυστήρας θα αρχίσει μάλιστα να λειτουργεί την ημέρα που έχει αφιερώσει ο ΟΗΕ στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. «Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Διαλέξαμε από εκείνη την ημέρα και μετά να έχουν πρόσβαση στην Ακρόπολη. Βέβαια ο ανελκυστήρας θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από το τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όλα έχουν γίνει καλά. Και δεν αρκούμαστε μόνο στη διαβεβαίωση των δικών μας υπηρεσιών, ότι όλα έχουν γίνει καλά.

Κι εμείς και το Ίδρυμα Ωνάση, έχουμε ζητήσει να πιστοποιηθεί η κατασκευή και η λειτουργία του από έναν γερμανικό οίκο διεθνών προδιαγραφών», τόνισε η κυρία Μενδώνη.


Πηγή: iefimerida.gr