Μέρκελ: Δεν υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος με την Ελλάδα

Το θέμα της ελληνικής κρίσης χειρίζονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και όχι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, υπογράμμισε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της προσερχόμενη στη Σύνοδο.

 

Η Μέρκελ τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος με την Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους θεσμούς.

 

Επεσήμανε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναμιχθεί στο ελληνικό ζήτημα και ότι θα συζητηθεί το πολύ σημαντικό θέμα της μετανάστευσης.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ,προσερχόμενος στη Σύνοδο, δήλωσε ότι «μία συμφωνία με την Ελλάδα είναι πιθανή και απαραίτητ. Αλλά βρίσκεται στα χέρια των διαπραγματευτών ηπραγματοποίησή της.

 

«Λέω στην κυβέρνηση της Ελλάδας: Τείνουμε χείρα βοηθείας, πάρτε τη και την ίδια στιγμή λέω στους θεσμούς: Βοηθήστε την Αθήνα, η κατάσταση είναι τραγικη», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

 

Ο Σουλτς εξήρε την «καλή δουλειά» που κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί τις προτάσεις των δανειστών.

 

«Στόχος τώρα είναι στην Ελλάδα να δημιουργηθεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Σουλτς, ενώ πρόσθεσε ότι «Η αλήθεια είναι πως δεν θα λύσουμε μακροπρόθεσμα όλα τα προβλήματα της χώρας».