Μέρκελ: Εργαζόμαστε με Ελλάδα και θεσμούς για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος

Εργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, ώστε να υπάρξει συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

 

«Δεν υπάρχει δική της πορεία. Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο. Δεν επρόκειτο για λήψη αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση. Δόξα τω Θεώ, τρέχουν αυτές οι συνομιλίες», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

 

Διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβερνησης και των Θεσμών και μετά αυτή θα αποτελέσει τη βαση για τις αποφάσεις του Eurogroup.

 

«Η Καγκελάριος και ο υπουργός ΟΙκονομικών βρίσκονται σε στενότατη επαφή με πολλούς παράγοντες», πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι τις αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα δεν τις λαμβάνουν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας στις συνομιλίες που έχουν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, αλλά οι θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.