Μέρκελ: Να μην χαλαρώσουν οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις

04s15merkel1-thumb-large

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη –ιδίως στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση- υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι τα δομικά προβλήματα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης παραμένουν.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες που η κατάσταση στην Ελλάδα μας κρατούσε όλους υπ’ ατμόν και πρόβαλλε καθημερινά τους τίτλους (των ΜΜΕ). Εν τω μεταξύ, αυτό φαίνεται να έχει περάσει (…) Παραταύτα δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση», δήλωσε η Μέρκελ.

«Δεν επιτρέπεται επίσης να χαλαρώσουμε – δεν έχουμε επ’ ουδενί φθάσει στο τέλος – στην αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», συνέχισε.

Όπως σημείωσε, «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση και την εντατικοποίηση του οικονομικού συντονισμού». Ειδικά σε μια εποχή «σοβαρών, σοβαρότατων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, «το κοινό νόμισμα είναι, όσο καμία άλλη απόφαση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντιπροσωπευτικό του πώς και πόσο ισχυρά μπορούμε να επιβάλουμε παγκοσμίως τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ