Μέρκελ: Όλοι στην G-7 επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στο τραπέζι της Συνόδου των G-7 επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην συζήτηση σχετικά με το ελληνικό θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της G-7 αλλά επανέλαβε ότι «έχουμε κανόνες» και ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αλληλεγγύη και ίδιες προσπάθειες αποτελούν το σωστό μίγμα και τις δύο όψεις του ίδιους νομίσματος».

 

«Έχουμε και επιτυχή παραδείγματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στην Ιρλανδία, η οποία, όπως είπε, έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην Ισπανία, η οποία έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αν και η ανεργία είναι ακόμη πολύ υψηλή, για να παραπέμψει και σε συνεντεύξεις Κυπρίων πολιτικών, οι οποίοι όπως σημείωσε, παραδέχονται ότι ο δρόμος ήταν οδυνηρός, αλλά η Κύπρος είναι και πάλι στον σωστό δρόμο.

 

«Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι Θεσμοί είχαν επιτυχία», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα – αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».