Μετά από έξι δεκαετίες, βρέθηκαν σοροί από αεροπορικό δυστύχημα στην Αλάσκα

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροπλάνου σε ορεινή περιοχή της Αλάσκας, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 52 επιβαίνοντες, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εντόπισε και αναγνώρισε 17 από τις σορούς των θυμάτων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ένα αεροσκάφος τύπου Douglas C-124 της αμερικανικής αεροπορίας, το οποίο στις 22 Νοεμβρίου του 1952 πετούσε ανατολικά του Άνκορατζ, συνετρίβη σε βουνό αλλά η κακοκαιρία εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.

Εμπειρογνώμονες του αμερικανού στρατού χρησιμοποίησαν ειδικά μέσα για την αναγνώριση των 17 σορών, οι οποίες θα επιστραφούν στις οικογένειές τους και θα ταφούν με στρατιωτικές τιμές, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η αναζήτηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων σορών συνεχίζεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times του 2012, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν σε παγετώνα και με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν ίχνη του αεροσκάφους στο τέλος του 1952 να μη βρουν τίποτα.

Η εγγονή ενός από τα θύματα αναζητούσε επί 12 χρόνια ίχνη του αεροπλάνου μέχρι που ο στρατός την ενημέρωσε ότι μία τέτοια επιχείρηση θα κόστιζε πολύ.

Πριν από δύο χρόνια, η Εθνοφρουρά της Αλάσκας ανακάλυψε τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε παγετώνα που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τον τόπο της συντριβής του.

“Ο παγετώνας ουσιαστικά κρατούσε (τα συντρίμμια) μέσα σε μία κάψουλα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην εφημερίδα όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.