Μετά τις αντιδράσεις, αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη διάταξη περί βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να την αποσύρει.

Το ζήτημα προβλημάτισε την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς σήμερα το πρωί, καθώς προκλήθηκαν ποικίλα σχόλια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει την διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων.

«Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», είπε ο κ. Τσιάρας στο ΘΕΜΑ 104,6, αποδίδοντας την επαναφορά της διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως επισήμανε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις». Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη και μάλιστα, η Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/aposyretai-i-diataxi-blasfimias-neo-poiniko-kodika