Μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών 2015 (Δείτε όλα τα ονόματα)

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αιρετών στο ΚΥΣΠΕ κκ Μπράτη και Παληγιάννη.  Ο συνολικός αριθμός των μεταθέσεων έφθασε τις 1.604. Το ποσοστό ικανοποίησης για τους δασκάλους ήταν 42.18% ενώ για τους νηπιαγωγούς στη Γενική Εκπαίδευση 29.33%. Το συνολικό ποσοστό ικανοποίησης έφθασε το 38.93% και ήταν ελαφρά μειωμένο συγκριτικά με το 2014 που ανήλθε στο 41.53%

 

Χαρακτηριστικό των φετινών μεταθέσεων ήταν το γεγονός ότι οι αιτήσεις ήταν αισθητά μειωμένες συγκριτικά με το προηγούμενο έτος αφού έφθασαν συνολικά τις 4.025 έναντι 6.747 του 2014.

 

Οι δυο αιρετοί αναφέρουν στο ενημερωτικό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ ότι οι μεταθέσεις ανακοινώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, και όχι για όλες τις ειδικότητες , επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, παρά τη δέσμευσή του ότι θα το έλυνε από τον περασμένο Μάρτη.

 

«Θεωρούμε απαράδεκτο οι συνάδελφοί των ειδικοτήτων να παραμένουν όμηροι της αναποφασιστικότητας, της αναβλητικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» τονίζουν οι δυο αιρετοί.

 

Οι μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα οργανικά κενά που κατέθεσε η Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου στο ΚΥΣΠΕ, στα οποία συνυπολογίστηκαν και οι παραιτήσεις που έγιναν από 20 έως 30 Απρίλη του 2015. Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις ανάκλησης που υποβλήθηκαν μέχρι και τη Τρίτη 9-6-2015.Ανακλήσεις μεταθέσεων δεν γίνονται.

Οι αιρετοί υπενθυμίζουν  ότι οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση, δασκάλων και νηπιαγωγών, γίνονται εντός 15 ημερών από σήμερα ενώ επισημαίνουν ότι εκκρεμεί η υπογραφή των μεταθέσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ