Μία νεκρή από τον σεισμό στη Λευκάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μία 60χρονη έχασε τη ζωή της από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα και ένας ακόμη άνθρωπος έχει τραυματιστεί.

Η γυναίκα τραυμαστίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της και τον διαπέρασε, στην Πόντη Βασιλικής.
Η Πυροσβεστική προσπαθεί να προσεγγίσει το χωριό Αθάνι, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, καθώς έχει πληροφορηθεί ότι υπάρχει ένα τραυματίας. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων, έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμοι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αττική, ακόμη και στην Καλαμάτα.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 09:10 το πρωί στη Λευκάδα. Στη δυτική Ελλάδα μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας, ειδικά στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στη Λευκάδα.

Το μόνο περιστατικό που έχει αναφερθεί είναι η μερική κατάρρευση ενός ακατοίκητου σπιτιού στο Μεσολόγγι.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κ. Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 – 6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με μέτρηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν ισχυρότερη και συγκεκριμένα 6,8 Ρίχτερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ