Μια πανέμορφη γάτα έσωσε εγκατελειμμένο βρέφος στη Ρωσία (Video)

Φύλακας άγγελος για ένα βρέφος περίπου 12 εβδομάδων, που εγκαταλείφθηκε στις σκάλες μιας πολυκατοικίας, στην πόλη Ομπνίνσκ, ανατολικά της Μόσχας, στάθηκε μια φουντωτή και πολύ στοργική γάτα, την οποία φρόντιζαν οι ένοικοι.

 

Για καλή του τύχη, το αγοράκι εγκαταλήφθηκε από άγνωστους μέσα σε μια κούτα, την οποία είχε αφήσει η κάτοικος ενός από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας για να βρει καταφύγιο η πανέμορφη, πλην όμως αδέσποτη γατούλα.

 

Οταν εκείνη το ανακάλυψε, μπήκε μαζί του μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να το κρατήσει ζεστό, μέχρι που το ανακάλυψε μια γειτόνισσα, που άκουσε τα δυνατά νιαουρίσματα της γάτας και βγήκε στις σκάλες, καθώς νόμιζε ότι κάποιος της επιτέθηκε.

 

Το μωρό, σύμφωνα με τη γυναίκα, ήταν καλά στην υγεία του και είχε κρατηθεί ζεστό στην αγκαλιά της γατούλας, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια τσάντα με πάνες και παιδικές τροφές.

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια, όταν κλήθηκε η κοινωνική πρόνοια και οι γιατροί για να παραλάβουν το βρέφος και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο, η γάτα έδειξε έμπρακτα την ανησυχία της. Ακολούθησε τον νοσοκόμο που μετέφερε το βρέφος, νιαουρίζοντας δυνατά και προσπάθησε να πηδήξει μέσα στο ασθενοφόρο.

 

Η γάτα, στη συνέχεια, κάθισε για ώρες στο δρόμο έξω από το σπίτι, περιμένοντας το ασθενοφόρο να επιστρέψει, όπως είπαν οι ένοικοι.

 

Το αγοράκι μεταφέρθηκε σε ένα από τα νοσοκομεία της Ομπνινσκ, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την ρωσική πρωτεύουσα . Οι γιατροί είπαν ότι το αγοράκι – που θα μπορούσε να είναι από έξι έως 12 εβδομάδων – είναι απολύτως υγιές και αισθάνεται καλά.

 

«Έχουμε λάβει πολλά σχόλια από τους ανθρώπους που το βρήκαν και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν» δήλωσε μια νοσοκόμα της παιδιατρικής κλινικής.

 

Η αστυνομία προσπαθεί τώρα ταυτοποιήσει τα στοιχεία του βρέφους και να εντοπίσει τους γονείς του, ενώ η γάτα κέρδισε την έξτρα φροντίδα από τους ένοικους της πολυκατοικίας, που την βλέπουν πλέον σαν ήρωα.