Μιχελογιαννάκης: Θα πέσει η κυβέρνηση αν φέρει το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την απροθυμία του να ψηφίσει το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού για τους αγρότες εφόσον αυτό έρθει στη Βουλή ως έχει στο κομμάτι των εισφορών ανέφερε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

“Είναι εξωπραγματικό το κομμάτι του νομοσχεδίου όσον αφορά τις εισφορές, πόσο μάλλον των αγροτών για τριπλασιασμό”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει νομοσχέδιο με τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών. Δεν το ψηφίζω. Στο μνημόνιο μια φορά μόνο ψήφισα γιατί ήθελα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Και όταν έκανα την κωλοτούμπα που λέτε εσείς μιλούσαν για διαπραγμάτευση και παράλληλο πρόγραμμα. Άρα να εξαντλήσουμε τη διαπραγμάτευση και το παράλληλο”.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εκτίμησε ότι “η κυβέρνηση θα πέσει αν το φέρει, όχι αν δεν την ψηφίσουμε” και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις “δεν πέφτουν μόνο από τους βουλευτές από τα χεράκια αλλά από την κοινωνική αναταραχή”.

Σημείωσε μάλιστα ότι ασφαλώς και υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν, με τους οποίους έχει μιλήσει και ερωτηθείς να μιλήσει πιο συγκεκριμένα κάλεσε να υπολογίσει κάποιος βουλευτές που έρχονται από αγροτικές περιοχές.

“Αφήστε τους να πάνε Σαββατοκύριακο στις περιφέρειες και τότε θα δούνε. Τα Χριστούγεννα έκανα περιοδείες και είχα δει το κλίμα ποιο είναι. Ένα μήνα φωνάζω για τις εισφορές”, τόνισε και σημείωσε ότι “καλά θα κάνει ο κ. Κατρούγκαλος αυτό το πράγμα αμέσως να το βελτιώσει”.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι “ασφαλώς και δύσκολα μέτρα να παρθούν, ασφαλώς να κάνεις πολιτικές που είναι σκληρές όμως όχι πολιτικές εξοντωτικές, εδώ μιλάμε για εξόντωση κλάδου”.