Μειωμένες κλίνες ΜΕΘ λόγω υποστελέχωσης καταγγέλλουν οι νοσηλευτές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολλά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οδηγούνται στο κλείσιμο, σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία κάνει λόγο για λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, «χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία».

«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης.

Σύμφωνα με την ΕΝΕ, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται επισήμως μέσω της διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου.

Όπως επισημαίνει ο γ.γ. της ΕΝΕ Αριστείδης Δάγλας, αποτέλεσμα αυτού θα είναι «τα νοσοκομεία να λειτουργούν με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ».

Σημειώνει επίσης ότι η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία και ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ