Μειωμένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 1,2 εκατ. επαγγελματικούς καταναλωτές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι σημαντικές μειώσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της Χαμηλής και Μέσης Τάσης έως 10%, για τους συνεπείς καταναλωτές, ακόμη και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, αρκεί να αποπληρώνουν κανονικά τις δόσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο.

Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε επίσης το ζήτημα των αποκοπών και ειδικότερα της τροποποίησης των όρων ρύθμισης οφειλών ή επανασύνδεσης προς την κατεύθυνση της περαιτέρω διευκόλυνσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων με συνδέσεις Χαμηλής και Μέσης Τάσης, αναφορικά με το ύψος της προκαταβολής και τον αριθμό των δόσεων. Επίσης, κατέθεσε τις θέσεις της για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», όπως και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα εξεταστούν και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στα ζητήματα αποκοπών και επανασυνδέσεων.

Ο υπουργός ΠΕΝ επικρότησε, παράλληλα, την απόφαση της διοίκησης της Επιχείρησης για την παροχή εκπτώσεων στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές.

Στο ζήτημα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», διαπιστώθηκαν παραπλήσιες προσεγγίσεις για πλευρές του τρόπου με τον οποίο μπορεί να δομηθεί το νέο πρόγραμμα, το οποίο αυτή την περίοδο μελετάται και διαμορφώνεται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΗ να αλλάξει την κατάσταση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στηλίτευσε την στάση εκείνων που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεπείς στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους. Επίσης, κάλεσε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις οφειλές τους, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια της ΔΕΗ.