Μητσοτάκης: Καταστροφικές τυχόν δεύτερες εκλογές

«Πρέπει να απευθυνθούμε πρωτίστως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που περιμένουν να ακούσουν πως η ζωή τους θα γίνει καλύτερη άμα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και πως θα κεφαλαιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία».

 

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha fm.

 

Εκτίμησε δε ότι «δεύτερες εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα» και σημείωσε ότι «το πρόγραμμα τελειώνει τέλη Φεβρουαρίου και πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη ημέρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

 

Εξέφρασε την άποψη ότι «αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, η ευθύνη του πρώτου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση, ώστε να μην πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή, είναι ακόμα μεγαλύτερη».

 

Επίσης, ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μειωθεί έως και 40%, υπογραμμίζοντας: «Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, γιατί μπορούμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να περάσουμε στην επόμενη φάση της συζήτησης για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών».

 

Τέλος, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας λέει ανοιχτά ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα κυβερνήσει με το ΚΚΕ. Με το τελευταίο σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη! Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα που ονειρευόμαστε;».