Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστος

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την εκτίμηση του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστος, επανέλαβε σε νέες του δηλώσεις την Τετάρτη ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Λεβέντη, σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό δείχνει ότι ο πρωθυπουργός «υποκρύπτει μεγάλη ανησυχία αναφορικά με την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Μπορεί να λέει ότι αισθάνεται άνετα με την  κυβερνητική του πλειοψηφία, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να είναι πολύ πιο εύθραυστη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η ΝΔ θα συμπράξει σε ένα σχήμα μεγάλης κυβέρνησης», προσθέτοντας πως όποιοι διακινούν αυτά τα σενάρια «δεν ενδιαφέρονται σίγουρα για το καλό της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στο θέμα αυτό, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας μόνος του μας έφερε σε αυτή την κατάσταση και μόνος του θα μας ξεμπλέξει».

Πάντως, όπως τόνισε, είναι ανοιχτός σε συζητήσεις ζητημάτων που αφορούν σε θεσμικές αλλαγές, σημειώνοντας μάλιστα πως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρησή πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.