Μητσοτάκης: Οποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει

«Θα πάμε μέχρι τέλους», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε απόλυτος ως προς την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν και μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι στους Δήμους

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε την Τετάρτη για την κόντρα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στον RealFM και για την εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν.

 

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος. Κανένα κριτήριο δεν αλλάζει», διευκρίνισε ο ίδιος.

 

Εστρεψε μάλιστα τα βέλη του εκ νέου κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος που αντιδρά με τέτοιο τρόπο «είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

 

Διέψευσε εξάλλου ότι υπάρχουν ενδοκυβερνητικές τριβές, ειδικά με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχουν «αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Ντινόπουλος, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Η γραμμή την οποία υλοποιώ, είναι γραμμή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι βρίσκει και σύμφωνη την σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου».

 

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Σημείωσε επίσης ότι πλέον δεν υπάρχουν νέες απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις προσωπικού: «Οταν ανέλαβα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλη η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Εμείς προτάξαμε ένα δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων, πείσαμε για αυτό και, όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν νέοι ποσοτικοί στόχοι για το 2015», είπε ο κ.Μητσοτάκης.