Μητσοτάκης: Προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας… και μιλάνε!!!

Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται να διαμορφώνεται η κατάσταση για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση αρνείται ή δεν καταφέρνει να διευρύνει το φάσμα της προστασίας των δανειοληπτών – καταναλωτών, ιδίως μετά τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας, αλλά σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα θέλει να «πετάξει έξω» από το νόμο Κατσέλη χιλιάδες οφειλέτες που περιμένουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.

Αυτό που θέλουν είναι να μειώσουν τον αριθμό των υποθέσεων αδιαφορώντας για την τύχη της κατοικίας των πολιτών που θα μείνουν απροστάτευτοι. Νομοθετούν εκ νέου μία ακόμα επικαιροποίηση στοιχείων για όσες υποθέσεις εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία με σκοπό να «μείνουν στην απ΄ έξω» χιλιάδες δανειολήπτες – καταναλωτές.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όποια εκ του νόμου προστασία καταργείται στο τέλος Ιουλίου, θα προκαλέσει τεράστιο ζήτημα, καθώς από τον Σεπτέμβριο αναμένεται τα τραπεζικά ιδρύματα να ξεκινήσουν μπαράζ πλειστηριασμών. Ούτε ο νέος πτωχευτικός νόμος δεν φαίνεται να δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, που θα διογκώνεται μέρα με τη μέρα.

Κυβέρνηση και τράπεζες, χέρι χέρι, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και προετοιμάζουν την ταφόπλακα του, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται με τις παρωδίες του Παππά και Καλογρίτσα. Ένα είναι σίγουρο, ότι το φθινόπωρο αναμένεται θερμό.