Μητσοτάκης-Σμιθ ανακοινώνουν την επένδυση αξίας 1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα

Την επένδυση της εταιρείας Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ, θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στις 11:00 το πρωί θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, στο πρόγραμμα στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Τι αφορά η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, πώς επετεύχθη η συμφωνία
Η εταιρία-κολοσσός της τεχνολογίας θα αναλάβει την εγκατάσταση ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Η Microsoft επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών για την συγκεκριμένη επένδυση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά από επαφές που είχε με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Νταβός φέτος με τον κ. Σμιθ, στην διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά επαφών με στόχο να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Ηταν μία συνάντηση που ο Μπραντ Σμιθ είχε χαρακτηρίσει ως μία από τις σημαντικότερες που είχε και τώρα οι «καρποί» των επαφών φέρνουν μια πολύ σημαντική επενδυτική συμφωνία. Να τονιστεί πως οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική.

Σε εκείνη την συνάντηση στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, και πως επενδύει σε τέτοιου του είδους τα προγράμματα.

Έτσι, σήμερα θα γίνει η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και αναμένεται να ανακοινωθούν και λεπτομέρειες της επένδυσης. Η Microsoft, μαζί με την κυβέρνηση, δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Πηγή: iefimerida.gr