Μητσοτάκης: Θα πω «παρών» αν ψηφίσουν Δήμα οι Χρυσαυγίτες

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία αν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές πουν «ναι» στον κυβερνητικό υποψήφιο ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ.Μητσοτάκης προέβλεψε πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της μέσα από την διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

 

«Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή… Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου… Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή.Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», τόνισε ο υπουργός.

 

Εκτίμησε δε, ότι στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

 

Ο κ. Μητσοτάκης εστρεψε τα πυρά του και κατά των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας πως συγκροτούν μαζί με τη Χρυσή Αυγή προεδρική μειοψηφία και τόνισε πως για να υπάρξει ο αριθμός των 180 βουλευτών θα πρέπει ορισμένοι βουλευτές να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.