Μιχελογιαννάκης: Κάνω απεργία πείνας για να σπάσουν οι Ελληνες τον καναπέ

Στην τρίτη ημέρα απεργίας πείνας δηλώνει πως βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους κάνει την απεργία, ενώ χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο» τον επίσης απεργό πείνας και νοσηλευόμενο στο «Γ. Γεννηματάς», Νίκο Ρωμανό.

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή του δήλωση ενημερώνει ότι την απεργία πείνας δεν την κάνει μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνει «και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσουν λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατούμενου». \

 

Επίσης ο βουλευτής αναφέρει ότι κάνει απεργίας πείνας για τη διαθεσιμότητα που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών και για να δώσει συμβολισμό στους Έλληνες να παλέψουν για την ανατροπή.
 

Η γραπτή δήλωση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:

«Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενό μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα. Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα στη Βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει στέγη.
 

Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές και δεν μπορούσε να καλύψει καν στοιχειώδες ανάγκες. Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.
 

Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι; Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει.
 

Θέλω να δηλώσω ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου.

 

Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών. Τέλος, την κάνω για να δώσω έναν συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή».

 

Πηγή: Έθνος