Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη ότι δίνεται μια τρίμηνη προθεσμία στους υγειονομικούς σε αναστολή και μετά θα θεωρηθούν ότι έθεσαν εαυτόν εκτός ΕΣΥ, δηλαδή η θρασύτατη και ιταμή προαναγγελία της απόλυσης των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή, χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα στην πράξη να απασχοληθούν στον τομέα υγείας, ιδιωτικό η δημόσιο, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακραία ανάλγητη και ανελεύθερη κυβέρνηση, που προτίθεται να βάλει ένα ακόμη (σημαντικό) καρφί στο φέρετρο των ελευθεριών μας.

Αν αφήσουμε αυτό να συμβεί, πολύ σύντομα όλος ο δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας θα δουλεύει αποκλειστικά με εμβολιασμένους και ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας θα ωθηθεί στην πείνα και την περιθωριοποίηση. Αν αφήσουμε αυτό να συμβεί, με το διώξιμο χιλιάδων έμπειρων υγιειονομικών από το ΕΣΥ, θα θρηνήσουμε χιλιάδες θανάτους λόγω υποστελέχωσης του ΕΣΥ.

Αυτή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται διόλου για την δημόσια υγεία αλλά μόνο για την στρατοπέδευση της κοινωνίας και τα κέρδη των μονοπωλίων φαρμάκων και εμβολίων.

Το σχέδιο για μια υγειονομική δικτατορία προχωρά με αποφασιστικό τρόπο εδώ και σε όλη την Ευρώπη. Μόνο πολλές χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους μπορούν να ανακόψουν αυτό το σχέδιο.

Τα συνδικάτα και τα αντιπολιτευτικά κόμματα, ιδίως αυτά που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς, οφείλουν όχι μόνο να πάρουν θέση χωρίς καθόλου μισόλογα απέναντι στις δηλώσεις του Υπουργού αλλά να προτείνουν και να οργανώσουν άμεσα μαζικές κινητοποιήσεις για την προστασία τόσο των ελευθεριών μας όσο και της δημόσιας υγείας.

Αυτονόητα και τα συνδικάτα, τα πρωτοβάθμια και οι ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Όπως και η ΑΔΕΔΥ .. Διαφορετικά, πολύ καθαρά, θα αποδείξουν ότι είναι τμήμα και απλοί ιμάντες μεταβίβασης της υγειονομικής δικτατορίας.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει κανένα θετικό σήμα από τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Μακάρι αυτήν την φορά να είναι αλλιώς. Σε τελική ανάλυση όμως, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Του Δημήτρη Μπελαντή