Μουσικό «αντίο» στο 2014 από τη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»

Με ένα μεγάλο, μουσικό, ανοιχτό πάρτι για όλους αποχαιρετά το 2014 η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», απόψε στις 9 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η είσοδος στο πάρτι, στη διάρκεια του οποίου τέσσερα νεανικά γκρουπ -οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue- και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, θα ανεβούν στη σκηνή, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι, θα είναι ελεύθερη.

Με το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Λιμάνι, πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Το 2014 ήταν για τη Θεσσαλονίκη μια χρονιά αφιερωμένη στους νέους, με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Η «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» υλοποίησε 240 εκδηλώσεις, πάνω σε θεματικές για ζητήματα της νεολαίας.

Περισσότερες από τις μισές εκδηλώσεις, περίπου το 60%, τις πραγματοποίησαν -ύστερα από αίτηση και αξιολόγηση- 70 εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, με τη στήριξη 2500 εγγεγραμμένων εθελοντών.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 3.000 νέοι από όλη την Ευρώπη, σε εκδηλώσεις συνεδριακού χαρακτήρα. Πρωτοβουλίες με τη στήριξη της Θ-ΕΠΝ2014 έτυχαν διεθνών διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το κόμικ Manga, η ταινία μικρού μήκους Free Camping και η ταινία Dark Illusion, η οποία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.