Μπόλαρης:Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε παρεμβάσεις – τομές στον χώρο της υγείας

Επίσκεψη στα γραφεία των υπηρεσιών της  3ης και 4ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης  Μάρκος Μπόλαρης.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε παρεμβάσεις – τομές  στον  χώρο της υγείας. Εφάρμοσε  πολιτικές που έχουν προτεραιότητα τον άνθρωπο. Ενίσχυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα και την δημόσια υγειονομική περίθαλψη με στόχο την ισότιμη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας» τόνισε ο κ.  Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό.

Ο κ. Μπόλαρης συζήτησε με τους διοικητές των ΥΠΕ κ.κ.  Γιώργο Κίρκο και Ευστράτιο Πλωμαρίτη,  για την πορεία των αλλαγών στον τομέα  της υγείας που επιχειρήθηκαν από την κυβέρνηση.

Ορκομωσία νέας Γιατρού

«Η δημιουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ) που λειτούργησαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και σ’  όλη την Ελλάδα εξυπηρετώντας εκατοντάδες  χιλιάδες συμπολίτες μας, είναι χαρακτηριστικά δείγματα μιας πολιτικής που έθεσε ως προτεραιότητα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» σχολίασε ο Μάρκος Μπόλαρης.

 Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να  φροντίσει για την στήριξη του πολίτη που βρέθηκε ανασφάλιστος μέσα στη δίνη της κρίσης, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στις μονάδες υγείας.

«Έγινε αλλαγή πλεύσης που πήγε κόντρα στις προηγούμενες πολιτικές ύφεσης που υποβάθμισαν το εθνικό σύστημα υγείας. Υποβάθμιζαν τα δημόσια νοσοκομεία στέλνοντας τον κόσμο στους ιδιώτες» είπε ο κ. Μπόλαρης ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «το πολιτικό σχέδιο στη μεταμνημονιακή περίοδο είναι η καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας και υλοποίηση πολιτικών ισότητας στην Υγεία».