Μύρισε φθινόπωρο

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη νύχτα στα Δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ανάλογος ο καιρός την Τρίτη. Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία.

 

Αναλυτικά

 

Αττική

Με γενικά αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γυρίσουν σε νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία ο καιρός θα είναι αρχικά μέτριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα παραμείνουν στη Δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και 4 και βαθμιαία νότιων διευθύνσεων στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες όμως αναμένονται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και πιθανότητα βροχών στα δυτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Μικρή πτώση αναμένεται στη θερμοκρασία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.