Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο τρεις Αφρικανοί από τον καταυλισμό της Μόριας -Μετά από επίθεση Αφγανού

Eνας Αφρικανός νοσηλεύεται από την Πρωτοχρονιά, σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο 20χρονος Αφρικανός, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο, τραυματίστηκε από 27χρονο Αφγανικής καταγωγής που έχει συλληφθεί όταν επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας για να δει ομοεθνείς του που διαμένουν εκεί. Σημειώνεται ότι ο Αφρικανός διέμενε σε δομή στην πόλη της Μυτιλήνης ως μέλος ευάλωτης κατηγορίας αιτούντα άσυλο. Και αυτό γιατί είναι διασωθείς ναυαγίου βάρκας, με την οποία ήρθε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 27χρονος τραυμάτισε άλλα δύο άτομα στη Μόρια
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται, επίσης, άλλοι δύο άλλοι Αφρικανοί, που τραυματίσθηκαν από τον ίδιο Αφγανό, των οποίων η κατάσταση της υγείας είναι καλύτερη.

Ηθελε να τους πάρει τα κινητά τηλέφωνα
Και οι τρεις Αφρικανοί αντιστάθηκαν όταν ο Αφγανός αποπειράθηκε να τους πάρει τα κινητά τηλέφωνα που είχαν. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συμβάντος ήταν και οι συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου, έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με τη χρήση χημικών.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/mytilini-nosokomeio-afrikanoi-kataylismo-morias