Ν. Χουντής: “Η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν στημένη και το θέμα πειραγμένο”

chountis

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΙ (Παύλο Τσίμα), καλούμενος να σχολιάσει την χθεσινή ομιλία του κ.Μοσκοβισί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την Ελληνική οικονομία και την υλοποίηση του Προγράμματος, είπε μεταξύ άλλων :

«Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Οι δείκτες που προσπάθησε να παρουσιάσει ο κ. Μοσκοβισί και τους οποίους παρουσιάζει και η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και δεν απηχούν μια αντίστοιχη βελτίωση της κατάστασης που ζουν οι εργαζόμενοι, οι Έλληνες πολίτες.«Η χθεσινή συζήτηση ήταν στημένη και «πειραγμένο» το θέμα ότι, δήθεν, θα συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.«Ο κ. Μοσκοβισί, στην πρωτολογία του, δεν είπε τίποτα για το χρέος και στη δευτερολογία του είπε κάτι που ξέρει ότι είναι ψέμα.«Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου, ο κος Μοσκοβισί έχει απαντήσει γραπτώς ότι μετά το 2018 θα δούμε το χρέος, ενώ χθες δήλωσε πως αν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, τα προαπαιτούμενα, να κλείσουμε την αξιολόγηση μέχρι το Νοέμβρη, να πάρουμε τα μέτρα, να κάνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ξεπουλήματα -όπου ο κος Μοσκοβισί ενδιαφέρεται προσωπικά να πάρουν οι Γάλλοι επιχειρηματίες το νερό- τότε θα συζητήσουμε το χρέος.«Αυτός είναι ο κος Μοσκοβισί. Αυτός είναι ο ρόλος αυτών των ανθρώπων.

«Όταν όμως έρχεται η κρίσιμη ώρα, θυμίζουν την απόφαση του Eurogroup του 2016. Για να μην πω ότι, εφόσον μίλησε η Γερμανία και είπε ότι μετά το 2018 θα συζητηθεί το χρέος, οι άλλοι απλώς είναι φλύαροι. Έτσι έχει αποδείξει η ζωή».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω link: