Ν. Φίλης: Δεν είναι κατ’ ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου επανέβαλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στο Mega και όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι δεν είναι κατ’ ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση, δεδομένου ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία είναι εύποροι.

«Αυτός που δίνει 7.000 ευρώ το χρόνο για να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο είναι εύπορος ή δεν είναι; Δεν λέω ζάμπλουτος. Είναι εύπορος;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ευρώ; Να το δεχθώ, δεν θέλω να μπω στο πορτοφόλι κανενός, αλλά μην φτιάχνουμε ένα λαϊκισμό».

Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι δεν υποτιμά πως κάποιοι άνθρωποι θα δώσουν 500, 700, 1000 ευρώ στα ιδιωτικά σχολεία το χρόνο περισσότερο αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση. Όπως είπε, τα 500 και 700 ευρώ τον χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση για αυτόν που βγάζει 60.000 – 70.000 ευρώ το χρόνο.

Πάντως, διαχώρισε τα φροντιστήρια από τα ιδιωτικά σχολεία, λέγοντας ότι η φορολόγησή τους αποτελεί επιβάρυνση για τις ελληνικές οικογένειες.