Ν. Ξυδάκης: Η νέα Frontex θα πρέπει να δρα μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους-μέλους

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Τη διαχρονική υποστήριξη της Ελλάδας σε προτάσεις που ενισχύουν τη φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα σε έκτακτες συνθήκες και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, στη συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Γιοχάνες Χαν.

Με αφορμή την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα Frontex, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πάντως ότι η νέα δύναμη, όταν τελικώς δημιουργηθεί, θα πρέπει να δρα με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου κράτους.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στο πλήθος των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί στην Ελλάδα, μέσα σε ελάχιστο διάστημα, καθώς και στις συνεχιζόμενες, εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι δύο συμφώνησαν στην αναγκαιότητα σταθερότητας και αντιμετώπισης του ζητήματος του χρέους, ώστε να προσελκυθούν επενδύσεις στην Ελλάδα και να μειωθεί η ανεργία.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός Επίτροπος ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για τις επαφές του, το προηγούμενο διάστημα, στην πΓΔΜ και για τις προοπτικές επιτάχυνσης της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος που απασχολεί τις δύο χώρες και έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μετά τις εκλογές στη γείτονα χώρα και την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης υπενθύμισε τη διαρκή, έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας προς την πΓΔΜ, καθώς και το ενδιαφέρον της για σταθερότητα και ανάπτυξη στη γειτονική χώρα. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η χώρα μας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πΓΔΜ και η επίλυση του θέματος είναι προς το κοινό συμφέρον.