Να προστατευτούν και οι μικροεπιχειρήσεις

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

Νέο ΠΝΠ είχαμε το βράδυ της προπαραμονής της πρωτοχρονιάς από τη κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ρυθμίσεων και αποφάσεων που πέρασαν με το νέο ΠΝΠ, η κυβέρνηση αναστέλλει για έξι μήνες προγραμματισμένους πλειστηριασμούς για την Φιλκεράμ Τζόνσον και την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί καλό, καθώς εργαζόμενοι στις δύο αυτές εταιρείες έχουν καταθέσει πλάνα εξυγίανσης, είναι μάλλον περίεργο που κάτι τέτοιο δεν έγινε για όλες τις μικροεπιχειρήσεις που κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια των distress funds επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσεις τις δόσεις των δανείων τους. Θα μπορούσαν να βοηθηθούν όλες αυτές οι μικροεπιχειρήσεις για αν επιβιώσουν, να μην τις αρπάξουν τα distress funds, να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και της οικονομίας με νέες θέσεις εργασίας, με μείωση της ανεργίας και με δυνατότητα να συμβάλουν, μέσω της φορολογίας τους, στα αύξηση των εσόδων του κράτους.

Αντ’ αυτού, υπάρχει πίεση στις μικροεπιχειρήσεις, αύξηση της φορολογίας τους που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων και αύξηση της ανεργίας. Αντίθετα, ανθούν οικονομικά οι ελληνικές εταιρείες που μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και απασχολούν περί τους 40.000 εργαζόμενους, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στις 60.000 εργαζόμενους.

Σ.Α. / Radio1d.gr