Να σταματήσει κάθε ενέργεια για την πώληση των ΟΛΘ και ΟΛΠ καλεί την κυβέρνηση η ΟΛΥΜΕ

Να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πώληση των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ), καλεί την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). 

Με αφορμή ανακοίνωση για την είσοδο και των οκτώ υποψηφίων στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, η ΟΜΥΛΕ καλεί επίσης την κυβέρνηση να μετατρέψει την κερδοφορία των δύο οργανισμών σε ανάπτυξη και «να μην ξεπουλήσει όλο τον δημόσιο πλούτο».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ περιφρονούν την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζόμενων και των φορέων της Θεσσαλονίκης και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και των βουλευτών όλων των κομμάτων. 

«Η πολιτική της αποεπένδυσης και της απαξίωσης, που τόσα χρόνια ακολουθούν οι κυβερνήσεις στα λιμάνια, με τελευταίο παράδειγμα την αφαίρεση 34 εκατ. ευρώ από τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΛΘ, χρησιμοποιείται ως το μεγάλο επιχείρημα για το ξεπούλημά του. Την ίδια μεθόδευση ακολουθούν ταυτόχρονα και για τον ΟΛΠ» υποστηρίζει η ΟΜΥΛΕ και ισχυρίζεται ότι έτσι δημιουργούνται ανεξέλεγκτα ιδιωτικά μονοπώλια.