Ναυάγιο στη Λιβύη με θύματα τουλάχιστον 10 μετανάστες

Τραγικό θάνατο βρήκαν δέκα αφρικανοί μετανάστες, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται αφού το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε ένας αξιωματικός του λιμενικού της χώρας.

Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης διέσωσε 80 με 90 ανθρώπους και ανέσυρε από τη θάλασσα δέκα σορούς, δήλωσε ο αξιωματικός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ διευκρίνισε ότι συνολικά στο πλοιάριο επέβαιναν 170 με 180 μετανάστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων.

Δύο γυναίκες είναι μεταξύ των διασωθέντων, σημείωσε ο αξιωματικός αυτός, σύμφωνα με τον οποίο το πλοιάριο ανατράπηκε 3 μίλια μακριά από τις ακτές της πόλης Γκαράμπουλι, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από αφρικανικές χώρες, προσπαθούν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο από τον Ιούνιο.