ΝΔ για την επίθεση στο Ιδρυμα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται»

Αγνωστοι άφησαν χθες βράδυ δοχείο με εύφλεκτο υγρό και ένα γκαζάκι έξω από το Ιδρυμα Μητσοτάκη στην Ομόνοια.

Από την έκρηξη που ακολούθησε σημειώθηκε μικρές υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο και έσβησε την φωτιά που προκλήθηκε δίχως αυτή να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ανδρες της Πυροσβεστικής συνέλεξαν υπολείμματα και τα παρέδωσαν στην Ασφάλεια, η οποία διερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 23:00, ενώ μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό λίγο πριν από τις 23:00 στο κτίριο του Ιδρύματος. Εως αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

ΝΔ για την επίθεση στο Iδρυμα Μητσοτάκης
Με αφορμή το περιστατικό η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία αναφέρει: «Στόχος της μανίας των τραμπούκων, αυτή τη φορά ήταν το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πρέπει να αντιληφθούν ότι ουδείς στην κυβέρνηση εκφοβίζεται. Με τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να τονίζουν την ανάγκη για αντιμετώπιση της ανομίας. Και σε αυτό τον στόχο η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω».Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/nd-epithesi-idryma-mitsotaki-kybernisi-den-ekfobizetai