ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ: Κακό κυβερνητικό σχήμα με εύθραυστες ισορροπίες

Χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση η ΝΔ, ενώ το Ποτάμι θεωρεί «κακό» το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε.

 

Συγκεκριμένα, «χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 υπουργών», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε για τη νέα κυβέρνηση πως είναι χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως πχ για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη», πρόσθεσε.

 

Επίσης κατέθεσε την αντίθεση της ΝΔ με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

 

Επιπλέον η ΝΔ, δια του κ. Καραγκούνη, θεωρεί αδιανόητη την υποβάθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σημειώνει ότι η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, «προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».

 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης.

 

Το Ποτάμι: Κακό το κυβερνητικό σχήμα

Ως «κακό κυβερνητικό σχήμα» με «ελάχιστες καλές εξαιρέσεις» πάνω στη «χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», χαρακτηρίζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το Ποτάμι.

 

Επικρίνοντας τη «μοιρασιά» των υπουργείων «με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή – από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους», το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει ιδιαίτερα και την έκπληξή του για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής: «Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων», αναφέρει.

 

«Θα περίμενε κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση, «από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία».