Νέα δημοσκόπηση: Στο δρόμο για τη Βουλή το κόμμα Παπανδρέου

Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.

 

Μειώνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε προς την ΚΑΛΠΗ. Από 27,4% -στη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας- ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,1% στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW και παρουσιάστηκαν κατ’ αποκλειστικότητα την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου (21.00) στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» Την ίδια ώρα το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει στην πρώτη δημοσκοπική εμφάνισή του 2,1%.

Η ΝΔ μειώνει τη διαφορά της με το ΣΥΡΙΖΑ στο 2,0% , ενώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται ως ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βλέπει ρεαλιστική τη θέση του  για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων σε ποσοστό 59%.

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 41% έναντι 29% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 41% ακόμη των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως ο Αντώνης  Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας.

Μάχη ψήφο-ψήφο στο ΠΑΣΟΚ

Σε πολιτικό…θρίλερ εξελίσσεται η διεκδίκηση της ψήφου από το ΠΑΣΟΚ , το οποίο μειώνει τα ποσοστά του σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στο 3,6% . Αντίθετα το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου που εμφανίζεται για πρώτη φορά δημοσκοπικά αγγίζει το 2.1% αντλώντας ψήφους από την ίδια με το ΠΑΣΟΚ “δεξαμενή”  
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

 

ΣΥΡΙΖΑ: 27,1% 
ΝΔ: 25,1%
ΠΟΤΑΜΙ: 6,3%
Χ.Α: 5,7%
ΚΚΕ: 4,6%
ΠΑΣΟΚ: 3,6%
ΚΙΔΗΣΟ: 2,1%
ΑΝΕΛ: 1,7%
ΔΗΜΑΡ: 0,2%
 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr