Νέα «εκστρατεία» ανθρωπιάς από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πλησιάζει το «ραντεβού» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δίνει για άλλη μια φορά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με το περίσσευμα ψυχής και τη διάθεση για προσφορά που έχει μέσα του ο καθένας μας.

Πρόκειται για την πρώτη για φέτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που αρχίζει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου, με χώρους υποδοχής του κοινού το δημαρχείο Νεάπολης Συκεών, το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων και το Γ’ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Για άλλη μια φορά, η προσπάθεια δεν αφορά μόνο την αιμοδοσία. Η μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια περιλαμβάνει και τη δωρεά αιμοπεταλίων (για βοήθεια σε παιδιά που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες και σε ενήλικες), τη δωρεά οργάνων σώματος και τη δήλωση για δωρεά βλαστοκυττάρων για τις εγκύους.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση για τη δωρεά βλαστοκυττάρων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σχετικά πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα τέλη Ιανουαρίου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στον συντονιστή διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, με τον οποίο αναζητήθηκαν πιο αποτελεσματικοί τρόποι συνεργασίας για την προώθηση της μεγάλης αυτής προσφοράς.

Ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού

Ποσοτικά, η μεγάλη αυτή προσπάθεια του δήμου μεταφράζεται σε περίπου 2.500 φιάλες αίματος, αλλά κυρίως σε εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα του δήμου και γίνονται εθελοντές προσφοράς ζωής.
«Με δεδομένους τους χαμηλούς δείκτες της χώρας μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, στο δήμο μας μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το ότι όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια οικοδομήσαμε μια ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Και κάθε φορά χαιρόμαστε όταν βλέπουμε στο κίνημα αυτό να εντάσσονται όλο και περισσότεροι, όλο και νεότεροι εθελοντές», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.

Το πρόγραμμα
Η εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».Παράλληλα, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και για ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημ. κατάστημα Πεύκων,
• Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 8 π.μ.-2 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
• Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
• Τρίτη 1 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
• Τετάρτη 2 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,
• Πέμπτη 3 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης και 4 μ.μ.-8 μ.μ. στο Γ’ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου,
• Παρασκευή 4 Μαρτίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης.
Αρωγοί και συνοδοιπόροι στις εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίας και ανθρωπιάς είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Εργάνη και ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ.

Προσέλευση με ΑΜΚΑ
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).