Νέα επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ με άρθρο στους FΤ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα επίθεση του πρωθυπουργού στο ΔΝΤ με άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των Financial Times.

O κ. Aλέξης Τσίπρας κάνει εκτεταμένη αναφορά στις προβλέψεις του ΔΝΤ για συρρίκνωση 2,3% της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2015, κάτι που δεν επαληθεύτηκε «καθώς η συρρίκνωση δεν ξεπέρασε το 0,2%. Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα «δεν καταλαβαίνει γιατί το ΔΝΤ επιμένει στο να αλλάξει το σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων… με ένα τρόπο που θα ρίξει το βάρος στους οικονομικά ασθενέστερους»

Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα εξέθεσε τους καταστροφολόγους – Τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει», ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Ελλάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους και να επιβιώσει, ενώ εκτιμά ότι «μετά από έξι χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θέτει τις βάσεις για μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη».

«Είμαι πεπεισμένος πως τις επόμενες μέρες η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Και είμαι αισιόδοξος πως το 2016 θα είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό ορόσημο για την Ελλάδα, θα αποκαταστήσει την περηφάνια και την αισιοδοξία των ανθρώπων της και η χώρα θα αποτελέσει παράδειγμα ολοκληρωμένης και αειφόρου ανάπτυξης», καταλήγει το άρθρο.