Νέα φρίκη από τους τζιχαντιστές: Αποκεφάλισαν και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ

Μία ακόμα πράξη φρίκης από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι αποκεφάλισαν και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ.

Η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού, του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, σύμφωνα με μια οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.

 

Στο βίντεο αυτό οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν “τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους”.

 

Λίγες ημέρες πριν, η μητέρα του Σότλοφ είχε απευθύνει δραματική έκκληση στους τζιχαντιστές να μην εκτελέσουν το παιδί της.

 

Η Σίρλεϊ Σότλοφ απευθύνεται προσωπικά στον αρχηγό του ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάτι, στο βίντεο που εμταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya.

 

«Ο Στίβεν είναι ένας δημοσιογράφος που ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή για να καλύψει τα δεινά των Μουσουλμάνων στα χέρια των τυράνων τους. Ο Στίβεν είναι πιστός και μεγαλόψυχος γιος, αδερφός και εγγονός. Είναι αξιότιμος άνδρας και πάντοτε προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια στους αδυνάτους. Είναι ένας αθώος δημοσιογράφος.», λέει συντετριμμένη η Σίρλεϊ Σότλοφ, προσθέντοντας ότι το παιδί της δεν έχει κανέναν έλεγχο των πράξεων της αμερικανικής κυβέρνησης και πως δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις πράξεις της Ουάσιγκτον.

 

Η μητέρα του δημοσιογράφου απευθύνεται στον Μπαγκντάντι, επικαλούμενη την ιδιότητα του «χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους», λέγοντας του ότι ο χαλίφης έχει την εξουσία να χορηγήσει αμνηστεία στον γιό της: «Σας ζητώ να απελευθερώσετε το παιδί μου».

 

«Δεν έχουμε νέα από τον Στίβεν εδώ και ένα χρόνο και μας λείπει πάρα πολύ. Θέλουμε να τον δούμε να γυρίζει στο σπίτι ας ασφαλής και υγιής και να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας», λέει συγκινημένη η Σίρλει Σότλοφ.

 

Ο 31 ετών Σότλοφ εξαφανίστηκε ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόεμο της Συρίας τον Αυγουστο του 2013, αλλά η οικογένειά του κράτησε κρυφή την απαγωγή του, φοβούμενη μην του προξενήσει κακό. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η οικογένεια και υπηρεσίες της κυβέρνησης Ομπάμα προσπαθούν εδώ και μήνες να πετύχουν την απελευθέρωση του δημοσιογράφου

 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος πριν αρχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα είχε πάρει μαθήματα αραβικών. Είχε δουλεψει ως συνεργαζόμενος με το περιοδικό Time, το World Affairs και το Christian Science Monitor. Πριν τη Συρία είχε ταξιδέψει στην Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία.