Νέα κλήση στον Γ.Στουρνάρα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Τρίτη

Παρά την κόντρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και την αποτυχημένη προσπάθεια για διάσκεψη των προέδρων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται να το βάζει κάτω. Έτσι, απηύθυνε νέα επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας τον για εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Παράλληλα, η ίδια θα επιχειρήσει να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων στις 20:00 απόψε.

Στο έγγραφό της προς τον Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Καλείσθε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»- 150), στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέτασή σας από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Γ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει και βρίσκεται σε διακοπές στη Σύρο. 

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε κάνει λόγο για βίαιη προσαγωγή του, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στην Επιτροπή Θεσμών.

Παράλληλα, στις 20:00 απόψε, Κυριακή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Χθες, δεν υπήρξε απαρτία, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια αρκεί το 1/3 των μελών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή συνεδρίαση εμφανίστηκαν μόνο κάποια μέλη της διάσκεψης των προέδρων που αν και είχαν οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας, αλλά δεν έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους.

Τέλος, πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι την Παρασκευή διαλύεται η Βουλή και ορκίζεται νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr