ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Με νέα του τοποθέτηση στη Βουλή, ο Ανεξάρτητος ΒουλευτήςΒ’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης συνεχίζει τον έντιμο αγώνα για την πατρίδα, την Μακεδονία και καταθέτει νέα στοιχεία και επιχειρήματακαι καταρρίπτει ολοσχερώς το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατά την διαδικασία επεξεργασίας του νομοσχεδίου του Υπ. Εξωτερικών, για το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων, που εξετάζεται από το σώμα της Ολομέλειας, ο Μακεδόνας βουλευτής πήρε το λόγο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων :

 

Ακολουθεί απόσπασμα της Ομιλίας του Γιώργου Λαζαρίδη:

«…Με τη σημερινή διαδικασία, κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώνεται η τραγωδία.Εγώ σαφώς και είμαι αντίθετος, όπως ήμουν αντίθετος και τις δύο προηγούμενες φορές που κλήθηκα να ψηφίσω.»

 

 

Ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών& στο αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ

«…για τρίτη φορά το λέω, το έχω πει άλλες δυο φορές από αυτό το Βήμα- ότι το «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι μη όνομα. Είναι μια προσωρινή τυπική ονομασία που εδόθη και θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στον δήμο της περιοχής του για να αλλάξει επώνυμο και μέχρι να του βρουν καινούργιο επώνυμο, τον λένε «πρώην Παπαδόπουλος».

Αυτό δεν αποτελεί επώνυμο. Είναι η ονομασία που είχε αυτή η συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια που υπήρχε η Γιουγκοσλαβία την περίοδο του Τίτο και μέχρι να βρεθεί το όνομα το οποίο θα έπαιρνε, την ονόμασαν «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Επομένως, δεν είναι όνομα και δεν μπορεί κανείς να το επικαλείται αυτό διαρκώς.»

 

Για Γλώσσα, Ιθαγένεια & Συνταγματικές αλλαγές

«…Μιλούμε για την ιθαγένεια. Γιατί δεν ζητήσατε στο σημείο εκείνο που λέει ως «nationality» το «μακεδονική», να μπει το «βορειομακεδονική»; Βέβαια, εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ είμαι εναντίον του όρου «Μακεδονία» εντελώς. Όμως, αφού δεχθήκατε το «Βόρεια Μακεδονία», γιατί δεν τους υποχρεώσατε να μπει το «βορειομακεδονική»;

Στη γλώσσα γιατί να μη μπει το «σλαβομακεδονική»; Τους αφήσατε να γράψουν «μακεδονική», αλλά να υπάρχει η υποσημείωση. Ποιος θα προστρέξει σε αυτή την υποσημείωση;

Στο θέμα της αλλαγής του Συντάγματος, ακόμα και εκεί έχουν παραβιάσει. Συζητούμε εδώ χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις αλλαγές και είναι κάτι το οποίο εκθέτει ακόμα παραπάνω αυτούς οι οποίοι στήριξαν αυτή τη Συμφωνία.»

 

 

Καταρρίπτεται το ¨αφήγημα» περί πολιτικής συνέχειας

«…Θα ήθελα εδώ, κύριοι συνάδελφοι, να σας θυμίσω το εξής: Αρκεί να δούμε την αιτιολογική έκθεση αυτής της Συμφωνίας που τη συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα. Τι λέει; «Το 1991 η βόρεια γειτονική χώρα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία, της οποίας αποτελούσε μέρος ως Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ότι χάρη στη σθεναρή αντίσταση της τότε κυβέρνησης -κυβέρνηση τότε ήταν η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας- απετράπη ακριβώς αυτό και δεν δόθηκε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στα Σκόπια. Αυτό αναφέρεται μέσα στην αιτιολογική έκθεση.

 

Στη συνέχεια, το 1991, ξανά η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βγήκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1991 από την έκτακτη υπουργική συνάντηση για την ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασία με μια ανακοίνωση που αφορούσε τη Γιουγκοσλαβία και έλεγε: «Η Κοινότητα και τα κράτη-μέλη της απαιτούν, επίσης, από την εκάστοτε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία να δεσμευθεί πριν από την αναγνώρισή της να θεσπίσει συνταγματικές και πολιτικές εγγυήσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι δεν έχει εδαφικές αξιώσεις σε γειτονικό κράτος της Κοινότητας και ότι δεν θα διεξαγάγει εχθρικές δραστηριότητες προπαγάνδας έναντι γειτονικών κρατών»

Προσέξτε: Εδώ λέει: «Συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης ονομασίας που συνεπάγεται εδαφικές αξιώσεις»., Αυτό κατάφερε η τότε Κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που προσπάθησαν κάποιοι συνάδελφοι εδώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραφράσουν ή, αν θέλετε, να παραποιήσουν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.»