Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους

Εγκρίθηκε η προδημοσίευση των προσκλήσεων για την ενεργοποίηση δύο εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ, στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα και του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

 

Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν:

 

  • Την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής Δημόσιας δαπάνης.

 

  • Το ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα για άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικού ύψους χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στις επόμενες ημέρες, στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr