Νέα “βόμβα” από τον Μελά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Φωτιά άναψε στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η νέα δήλωση του Παναγιώτη Μελά, ότι ακόμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά φοβούνται τον Πάνο Κάμμενο.

 

Ωστόσο, ο βουλευτής δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα των τεσσάρων ενώ αναρωτήθηκε και για τους πραγματικούς λόγους που ο κ. Καμμένος επιθυμεί «παθιασμένα» όπως είπε να μην βγάλει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Μάλιστα ο κ. Μελάς, διευκρίνισε ότι στους τέσσερις βουλευτές δεν περιλαμβάνεται  η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, καθώς δεν έχει συζητήσει μαζί της.

 

«Ο συγκεκριμένος βουλευτής μου έλεγε. Πες στον πρόεδρο εσύ που έχεις άνεση. Γιατί να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο; Εγώ πάω στην περιφέρεια μου και μου λένε ότι δεν θα με ξαναψηφίσουμε αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα ξαναεκλεγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μελάς.

 

Τις αναφορές αυτές έκανε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μελάς, αμέσως μετά την ακρόαση του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία ασχολήθηκε με τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλας Ξουλίδου σχετικά με προσπάθεια χρηματισμού της προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Μελάς, απέδωσε την εμπλοκή του ονόματός του και την δημοσιοποίηση του θέματος σε σκοπιμότητες από την πλευρά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου και της κ. Ξουλίδου, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να του ασκηθεί πίεση για να μην ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

«Δεν μπορεί για ένα θέμα που με αφορούσε να μην με έχουν ενημερώσει. Δεν μπορείς να μην ενημερώνεις αυτόν που τον αφορά και να βγαίνεις δημόσια να λες ψέματα. Αυτές είναι αισχρότητες και για αυτό έχω καταφύγει στις εισαγγελικές αρχές», τόνισε ο κ. Μελάς αιτιολογώντας έτσι και την αποχώρηση του από τους ΑΝ.ΕΛ.

 

Νωρίτερα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχαν καταθέσει η Σταυρούλα Ξουλίδου, καθώς και οι Νότης Μηταράκης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

 

Η κ. Ξουλίδου κατέθεσε στην Επιτροπή όλους τους διαλόγους που είχε μέσω facebook με τον Γιώργο Σούκουρα, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο το οποίο μέσω facebook, της έκανε λόγο για χρηματισμό βουλευτών και παρότρυνε και την ίδια να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Σύμφωνα με την κ. Ξουλίδου, από τις 17 σελίδες αλληλογραφίας που κατέθεσε αποδεικνύεται ότι το τελευταίο email ο κ. Σούκουρας της το έστειλε στις 20 Νοεμβρίου δύο ημέρες, όπως είπε, πριν το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. στο οποίο της αναφέρει χαρακτηριστικά : «Είδες ο Μελάς τα πήρε».

 

Σύμφωνα πάντα με την κ. Ξουλίδου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός αυτό απαξιώνοντας την προσωπικότητα του κ. Σούκουρα και πρόσθεσε ότι η ίδια θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να της δοθούν τα ονόματα εκείνων που του είχαν δώσει άδεια εισόδου στη Βουλή.

 

Από την πλευρά του ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης για τον οποίο ο κ. Καμμένος είχε αφήσει υπαινιγμούς ότι μαζί με τον Νότη Μηταράκη είχαν επαφές με τον κ. Σούκουρα επανέλαβε στην Επιτροπή όσα κατέθεσε και στον εισαγγελέα διαψεύδοντας κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

 

«Πριν δύο χρόνια μου έστειλε αίτημα στο facebook το οποίο αποδέχτηκα. Δεν είχα επαφές ιδιαίτερες μαζί του. Τον δέχτηκα στο γραφείο μου στη Βουλή για περίπου δέκα λεπτά γύρω στις 21-27 Αυγούστου, όταν μου ζήτησε ο ίδιος ραντεβού γιατί είχε ενδιαφέρον για τα συνταξιοδοτικά των Βορειοηπειρωτών», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Γεωργιάδης.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, που έκανε λόγο για γελοιότητες και σκοπιμότητα στο να συντηρείται ένα ανύπαρκτο θέμα ενώ ζήτησε από την Επιτροπή να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Πάνου Καμμένου και της Σταυρούλας Ξουλίδου.