Νέα βόμβα στα ακίνητα

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Από νέα βόμβα κινδυνεύει ο χώρος των ακινήτων. Μια νέα βόμβα η οποία θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα ακίνητα, καθώς αναμένεται ραγδαία μείωση των τιμών των ακινήτων. Αιτία το περιουσιολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σε συνδυασμό με τον ΕΝΦΙΑ, το περιουσιολόγιο αναμένεται να φέρει, πριν από το Πάσχα, μειώσεις στις τιμές των ακινήτων, που μπορεί να φτάσουν σε σημείο να πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες από αυτές ενός αυτοκινήτου.

Αυτά, χωρίς να υπολογίζει κανείς το πόσα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα πουληθούν στα distress funds που περιμένουν να αρπάξουν τα σπίτια των δανειοληπτών, αλλά και τα σπίτια που θα καταλήξουν στους πλειστηριασμούς.

Μια βόμβα που θα πλήξει όλους όσους συνωστίζονται ακόμη και την τελευταία μέρα τις χρονιάς στα ειρηνοδικεία για να σώσουν τη κύρια κατοικία τους. Ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς τα καταφέρουν τελικά να σώσουν να σπίτια τους, μέσα σε ελάχιστους μήνες θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το συνδυασμό ΕΝΦΙΑ και περιουσιολόγιο, που αναμένεται να ρίξει τη τιμή του ακινήτου τους στα τάρταρα.

Σ.Α. / Radio1d.gr