Νεάπολη-Συκιές: Οι μέλλουσες μητέρες… εκπαιδεύονται

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη Δ.Ε. Νεάπολης μεταφέρεται ο κύκλος σεμιναρίων σε εγκύους για ανώδυνο τοκετό, που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Τοπικό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στη Δ.Ε. Συκεών που έγινε με επιτυχία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων βρίσκονται δίπλα στις μέλλουσες μητέρες προκειμένου να τις βοηθήσει να προετοιμαστούν σωστά για τη μεγάλη στιγμή! Συγκεκριμένα, πρόκειται να λειτουργήσει δωρεάν τμήματα προετοιμασίας των εγκύων με την παροχή μαθημάτων ανώδυνου τοκετού από τη μαία-διαιτολόγο Αναστασία Σταμκοπούλου.

Οι συνεδρίες στη Νεάπολη θα ξεκινήσουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για τη διατροφή και τη φροντίδα κατά την περίοδο της λοχείας, ψυχοσωματική προετοιμασία, πλάνο τοκετού, ασκήσεις Kegel-Yoga, συμβουλευτική για το μητρικό θηλασμό, καθώς και παροχή εύστοχων συμβουλών για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του νεογέννητου.

Τα μαθήματα θα οργανωθούν σε τέσσερις δίωρες απογευματινές συναντήσεις (6-8 μ.μ.), που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21, Νεάπολη).

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες υποψήφιες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης και στα τηλέφωνα 2310.635060 – 6983194324.