Νεάπολη – Συκιές: Μαθήματα Η/Υ στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας

kentro-neolaias-neapoli-sykies2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών η λειτουργία των τμημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχαρίους και προχωρημένους που προορίζονται για πιστοποίηση γνώσεων. Την ίδια ώρα σμε εξέλιξη βρίσκονται και οι εγγραφές για τη διαμόρφωση των τμημάτων που θα είναι ολιγομελή.

Ο κύκλος του προγράμματος για την περίοδο 2015-2016 αφορά στις ενότητες Word, Excel, Internet, PowerPoint, Access, Windows και θα διαρκέσει έως και πέντε μήνες. Τα μαθήματα, δίωρης διάρκειας το καθένα, ξεκινούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των δέκα ατόμων ανά τμήμα, ενώ ήδη λειτουργούν τέσσερα τμήματα.

Η διδασκαλία-εκπαίδευση γίνεται σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες δυο φορές την εβδομάδα από εξειδικευμένους καθηγητές, και κυμαίνεται από 8 έως 16 ώρες για κάθε ενότητα. Οι τρεις ενότητες (Word, Excel, Internet), που είναι οι απαιτούμενες για προκηρύξεις και διαγωνισμούς, διαρκούν περίπου 2,5 μήνες, ενώ και οι έξι ενότητες (Word, Excel, Internet, PowerPoint, Access, Windows) διαρκούν περίπου 5 μήνες.

kentro-neolaias-neapoli-sykies1

Τα τμήματα είναι πρωινά και απογευματινά και περιλαμβάνουν απεριόριστα τεστ εξάσκησης και πιλοτικές εξετάσεις προετοιμασίας. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολουθούν εξετάσεις στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας, που προσφέρει αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Δημόσιο και την αγορά εργασίας (εσωτερικό και εξωτερικό).

Το κόστος συμμετοχής στις τρεις ενότητες (Word, Excel, Internet)  είναι 150 ευρώ και για τις έξι ενότητες (Word, Excel, Internet, PowerPoint, Access, Windows) φθάνει στα 300 ευρώ, ποσά με τα οποία καλύπτονται τα μαθήματα, τα εξέταστρα και το πτυχίο. Για τους υπαλλήλους ΟΤΑ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων το κόστος συμμετοχής είναι 90 ευρώ και αφορά μόνο στις τρεις ενότητες (Word, Excel, Internet).