Νεάπολη-Συκιές: Μονοήμερες εκδρομές για βουτιές…

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Bουτιές στη θάλασσα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και φέτος τα 9.000 μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΠΗ και Θάλασσα».

Κάθε χρόνο, για τρεις εβδομάδες, όσοι επιθυμούν, απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους στη θάλασσα των Φλογητών, όπου μεταφέρονται το πρωί και επιστρέφουν το μεσημέρι με λεωφορεία που έχει μισθώσει για αυτό το σκοπό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το πρόγραμμα ‘‘ΚΑΠΗ και Θάλασσα’’ είχε εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή και αγκαλιάστηκε από τα μέλη των δομών μας, που το θεωρούν ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσουν τη θάλασσα με καλή παρέα. Φέτος, δεν μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη των μελών μας για συντροφιά, κοινωνικοποίηση και δημιουργική απασχόληση», επισημαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Αριστείδης Γαλανός.

Οι καθημερινές αυτές εξορμήσεις γίνονται με συνοδεία ναυαγοσώστη, φυσιοθεραπευτή, νοσηλευτή και εκπροσώπων των μελών των ΚΑΠΗ.

Το πρόγραμμα…

… διαρκεί τρεις εβδομάδες, και συγκεκριμένα τις περιόδους:

-από 11 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου,

-από 18 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου και

-από 25 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου

Τα μέλη των ΚΑΠΗ μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους από μία έως τρεις εβδομάδες, ενώ η αναχώρηση γίνεται από τα κατά τόπους ΚΑΠΗ, που λειτουργούν στο δήμο.

Εκδρομές και ταξίδια

Για όσους πάλι προτιμούν τις εκδρομές και τα ταξίδια, χωρίς αυτά να συνδυάζονται απαραιτήτως με μπάνιο στη θάλασσα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα εκδρομών των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που και φέτος έχει καταρτίσει το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκδρομές έχουν όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν σύντομα το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους. Να σημειωθεί ότι κάθε γκρουπ συνοδεύεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των μελών των ΚΑΠΗ και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μονοήμερες αλλά και πολυήμερες εκδρομές. Ήδη διάφορα γκρουπ επισκέπτονται την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βεργίνα Βέροιας. Ακολουθεί πενθήμερη εκδρομή σε Τήνο και Άνδρο (το πρώτο γκρουπ αναχωρεί την Τρίτη 7 Ιουνίου), τριήμερη εξόρμηση σε Γρεβενά, Καστοριά και Πρέσπες, αλλά και μία μονοήμερη εκδρομή στο Ελατοχώρι της Κατερίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κ.Α.Π.Η.