Νεαροί Λαρισαίοι οι «εμπρηστές» του Παιδικού Σταθμού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, απόπειρα εμπρησμού στον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και επισταμένες έρευνες της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ταυτοποίηθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το βράδυ.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς ηλικίας 18, 17, 17 και 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες.

Ειδικότερα, οι τέσσερις νεαροί χθες τα ξημερώματα, διέρρηξαν την είσοδο του Παιδικού Σταθμού και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προκαλέσουν πυρκαγιά στο εσωτερικό του με τη ρίψη τριών γυάλινων φιαλών, που περιείχαν εύφλεκτο υλικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, μετά το περιστατικό με τον εμπρηστικό μηχανισμό, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων.