Νέες επεκτάσεις του αγωγού φυσικού αερίου στον δήμο Παύλου Μελά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέες επεκτάσεις του αγωγού φυσικού αερίου πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Παύλου Μελά από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Ο  Δήμος Παύλου Μελά μέσω του τμήματος Σχολικής Στέγης πέτυχε νέα επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε ένα μεγάλο τμήμα της Νικόπολης καθώς και σε ένα  τμήμα της περιοχής της Ομόνοιας.  Έχοντας συνεχώς ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, το τμήμα Σχολικής Στέγης τροφοδοτούσε  με τα απαραίτητα τεχνικοοικονομικά στοιχεία την εταιρεία φυσικού αερίου, πετυχαίνοντας έτσι να αποσπάσει τις απαραίτητες εγκρίσεις, αρχικά του Κατασκευαστικού Τομέα  και τελικά  του Οικονομικού  της ΕΠΑ.

Συνέπεια των παραπάνω εγκρίσεων ήταν να “ανάψει” το πράσινο φως για την εγκατάσταση εργολάβου  από πλευράς ΕΠΑ ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο των επεκτάσεων.

Η επέκταση του αγωγού της Νικόπολης

Η επέκταση του αγωγού της Νικόπολης ξεκινάει από την διασταύρωση των οδών Λέσβου & Βουλγαροκτόνου  και  διασχίζει όλη την Βουλγαροκτόνου έως την οδό Ευαγγελισμού. Ένα τμήμα του αγωγού διακλαδίζεται από την Βουλγαροκτόνου και διασχίζει την οδό Σάμου έως την οδό Άρη Βελουχιώτη (ώστε να συνδεθεί με το 5ο Δημοτικό Σχολείο).

Από τη διασταύρωση  Βουλγαροκτόνου & Ευαγγελισμού ένα τμήμα του αγωγού προχωράει την οδό Ευαγγελισμού έως την Άρη Βελουχιώτη (τροφοδοτώντας έτσι το 18ο Νηπιαγωγείο). Ακολούθως ο αγωγός συνεχίζει αντίθετα την οδό Ευαγγελισμού έως την οδό Αγαθουπόλεως, την οποία διασχίζει έως την οδό Ομονοίας. Από εκεί συνεχίζει στην οδό Ηλία Ηλιού έως ότου συναντήσει το 6ο Γυμνάσιο Νικόπολης.  Αφού συνδεθεί με το 6ο Γυμνάσιο ο αγωγός συνεχίζει την πορεία του έως την οδό Νικ. Μανδηλαρά και από εκεί επεκτείνεται έως την διασταύρωση με την οδό 18η Δημ. Σχολείου. Από εκεί ο αγωγός “κατηφορίζει” έως τον τελικό του προορισμό που είναι το Λεβητοστάσιο του 18ου Δημοτικού Σχολείου, δηλαδή περίπου έως την διασταύρωση με την οδό Ζαλίκη.

Τέλος έχει τροφοδοτηθεί (και συνεπώς υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου ώστε να συνδεθούν απρόσκοπτα και εκεί οι γειτονικές οικοδομές)  και το 24ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωλέττη & Γενναδίου 7.

Η επέκταση του αγωγού της Ομόνοιας

Στην περιοχή της Ομόνοιας η επέκταση αφορά το κομμάτι πλησίον της οδού Λαγκαδά. Συγκεκριμένα θα συνδεθεί το 11ο Νηπιαγωγείο της οδού Ψαρρών καθώς και το 2ο Γυμνάσιο –  2ο Λύκειο της οδού Παπανικολή.  Ο αγωγός κατέρχεται όλη την οδό Ψαρρών, ώστε να συνδεθεί με το 11ο Ν/Γ, φθάνοντας έως την οδό Λαγκαδά  και ένα τμήμα του θα συνεχίσει παράλληλα με την οδό Λαγκαδά μέσω από την πάροδο της οδού Ψαρρών ώστε να συνδεθεί με το 2ο Γυμνάσιο- 2ο Λύκειο.

Μηδενικό το κόστος για το Δήμο Παύλου Μελά

Όλα τα παραπάνω σχολεία συμβασιοποιήθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2015, με μηδενικό κόστος για το Δήμο Παύλου Μελά , δημιουργώντας έτσι και πολλαπλά οφέλη για τους Δημότες των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι πλέον μπορούν να καταθέσουν αίτημα σύνδεσης για φυσικό αέριο από την ΕΠΑ.